I huvudet på en marknadsförare

Hej, kul att just du kikar in här, jag uppdaterar varje vecka för tips och knep kring marknadsföring. Jag som skriver heter Emma Felsing och praktiserar på Adwise Mediabyrå i två månader, detta är min sista vecka.

Detta inlägg kommer stå ut från mängden då jag tänkte att ni skulle få följa med mig en dag på praktiken. Vad gör jag som marknadsförare här på kontoret egentligen? Det första jag startar med en morgon är att ta en kopp kaffe – energi är viktigt för att hålla sig så kreativ som möjligt!

08:00 startar oftast min dag, efter den där koppen kaffe sätter jag mig vid bordet och öppnar upp min kalender. Vad ska göras och vad hann jag inte med under gårdagen? Jag skriver en To-Do-List på alltifrån ”följa upp kampanj” till ”fota till Instagram”. Här är jag väldigt noga med att blicka tillbaka och ta tag i de viktigaste sakerna allra först. Egentligen sitter jag med detta hela dagen då det faktiskt är min plan för vad jag ska göra, så det varierar självklart från dag till dag.

Min viktigaste del är att hålla i framkant gällande de sociala medierna och med det menar jag att planeringen är en väldigt viktig punkt. Jag planerar oftast en månad i förväg vad jag ska lägga ut för något varje dag – så att det alltid finns tillgång till material utifall det skulle bli ändrade planer. Ett bra tips är att använda Googles egna kalender då den finns tillgänglig online och du inte är bunden till en specifik enhet.

Uppföljning är även det en stor del av mitt arbete.
Hur såg det ut förra veckan och vad kan jag förbättra? Jag brukar alltid gå tillbaka till varje inlägg jag gjort och utefter det se vad följarna tycker om och vad de vill se mer av. När jag ska följa upp ett arbete så kollar jag alltid på detta efter varje vecka:  följare, exponeringar, nåtts, profil-visningar och klick på webb. Denna information kan man bland annat hitta på Instagrams egna analysverktyg.

När dagen nästan är slut runt 16.30 så försöker jag alltid få färdigt de som står på min to-do-lista, om inte så sparar jag det tills dagen efter. Min arbetsdag tar oftast inte slut efter den tiden utan jag försöker alltid finnas där för våra följare och se till att svara snabbt på meddelanden.

Du ska alltid ha följaren i fokus 🙂

Nu får jag tacka för mig och mina blogginlägg då min praktik lider mot sitt slut.

Ha nu en riktigt härlig sommar så hörs vi säkert i framtiden!

Search Adwise Mediabyrå
Dela:
Sociala medier: