MED RÄTT KLICK

Att ha ljusa och inspirerande bilder i ert flöde/hemsidan gör mer än vad ni tror. Jag, praktikant Emma Felsing, som bloggare letar konstant efter de bästa platser och ljus att ta bilder på. Såklart ska ni rikta era bilder utefter vad ni har att erbjuda men det gäller även att dessa ska vara tilltalande. Vem som helst kan vara en bra fotograf med rätt knep!

Hitta rätt ljus
För att bilderna ska bli bra krävs det att ni fotar i en miljö med mycket ljus. Ni kan leka med motljus så att bilden får den rätta känslan. Det ska ju trots allt vara tilltalande.

Var lekfull
Ta inte stela bilder som ni sedan inte kan stå för. Skratta, le och ha kul är tre saker som är dem absolut viktigaste vid en fotografering (beroende på vad ni ska fota såklart). Att vara kreativ är ett måste då en fotografering oftast inte blir som man planerat med väderförhållanden och annat.

Planera
Det är viktigt att ni planerar innan på ett ungefär hur ni vill ha det. Så att det sedan underlättar under fotograferingen hur ni vill ha det. Jag gillar spontant allra bäst men det kan vara viktigt att ha en tanke innan man påbörjar ett projekt för att sedan kunna leka med motivet.

Inspiration
Ha alltid med er inspiration på mobil/dator för att lättare kunna få det perfekta resultatet. Instagram har kommit med en ny funktion där man kan spara bilder igenom att klicka på symbolen längst ner till höger om varje bild, på så sätt får man alla bilder samlande så att ni lättare kan gå tillbaka.

Använd rätt redigeringsprogram
Jag själv använder mig av min dator när jag ska redigera större projekt och enligt mig är det bästa programmet Photoshop. Om du använder dig av din mobil så är de bästa apparna VSCO, Snapseed, Afterlight och Instagrams egna redigeringsprogram.

Search Adwise Mediabyrå
Dela:
Sociala medier: